top of page

Mijn àllereerste schilder ervaring...

Bijgewerkt op: 27 dec. 2021Mijn àllereerste schilder ervaring... onder de palmbomen in Portugal! Throwback naar de zomer van 2005. Ik was aangenomen op de Kunstacademie in Arnhem (Graphic Design) en kreeg het ineens Spaans benauwd dat ik voor die opleiding ook schilderen als vak kreeg... Schilderen?! Dus hop, naar Portugal! ik kon twee weken terecht in Portugal voor een (spoed) schildercursus bij kunstenaar Willem Sneijers. Dit allereerste atelier onder de palmbomen zal me altijd bijblijven.

Daarna volgde op de Academie (ArtEZ Art &Design) in het eerste jaar de schilderlessen van Loukie Von Freyburg. Deze lessen herinner ik me als de dag van gister. Haar persoonlijkheid, het atelier/lokaal, het podium voor naaktmodellen. Ook herinner ik me de wand waarop we iedere vrijdag het resultaat van de opdrachten ophingen. Een bizar cijfer op mijn eindlijst voor dit vak (het was een 9,5... bizar!) had ik nooit van te voren kunnen bedenken toen voor vertrek naar Portugal de twijfel toe sloeg.


Ik studeerde af als grafisch ontwerper. Na mijn opleiding werd ik geselecteerd voor diverse ‘new talent’ programma’s, kreeg een beurs om voor mezelf te beginnen en nam deel aan Driving Dutch Design (Masterclass program for creative entrepreneurs). 12 jaar werkte ik als grafisch ontwerper aan mooie en uiteenlopende projecten.


Met veel liefde en plezier werk ik sinds het voorjaar van 2021 aan Ceder Art. Ik vind het tof dat mijn ontwerp vaardigheden en visie voor creatief ondernemen, samenkomen in Ceder Art.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page