top of page

INLIJST TIPS

Bij de Graphic Art Posters en de Fine Art Prints zijn de lijsten niet inbegrepen. 

Lijsten in previews 

De lijsten die ik gebruik in mijn foto's komen hier vandaan. De maten 30x40, 50x70 en 70x100cm zijn hier verkrijgbaar. Deze webshop heeft een vergelijkbare eikenhouten lijst voor het formaat 40x60 cm.

Opplakken op zelfklevend polystyreen

Soms kan de spiegeling van (plexi)glas hinderlijk zijn. Ik gebruik de prints zonder (plexi)glas voor een hoger 'origineel-gevoel'.

 

Ik adviseer de prints op te plakken op 1 mm belijmd polystyreen. Dit is speciaal ontwikkeld voor het makkelijk en netjes opplakken van posters en Fine Art Prints. Dat kun je o.a. hier bestellen in de maat die je nodig hebt. Dit is om de reactie van papier op luchtvochtigheid op te vangen. Zeker in moderne huizen met een open keuken kan de luchtvochtigheid hoger zijn en kan een poster of Fine Art Print gaan bobbelen. Daarna kun je ze zonder (plexi)glas in de houten lijst plaatsen. 

Wil je wel gaan voor bescherming met glas dan kan je lokale lijstenmaker je adviseren. Met de toevoeging van museumglas wordt de spiegeling van glas aanzienlijk verminderd en is de print beter beschermd en behoudt de Fine Art Print tot 60 jaar zijn kleurechtheid. Zonder glas is de Fine Art Print 30 jaar kleurvast. Ook kunnen zij een print voor je opplakken. 

Verschil Graphic Art Poster & Fine Art Print. 

Ik kan me voorstellen dat het verschil niet voor iedereen duidelijk is. Het zijn twee verschillende technieken.

Graphic Art Posters zijn digitaal geprint en kunnen op termijn verkleuren (dit is erg afhankelijk van de mate van zonlicht dat erop valt). Daar komt ook o.a. het prijsverschil met Fine Art Prints vandaan. Fine Art Prints worden geprint met UV bestendige pigment inkt op speciaal hiervoor ontwikkelde hoogwaardig papier. Fine Art Prints worden ook beschermd met een protective spray.

Fine Art Print worden met 11 kleuren geprint, Posters met 4 kleuren.

 

Posters zijn over het algemeen wat tijdelijker van aard. Fine Art Prints zijn een duurzamere investering voor langer termijn.

Verschil techniek
bottom of page