top of page

Original Art &
Personal Art

 

Schilderij in opdracht

Heb je een zelf een favoriet muziekstuk, een mooie reis, een herinnering of bijzonder moment dat je graag in abstractie als kunstwerk aan je interieur wil toevoegen? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Ik kijk mee naar uw interieur/ stijl/ kleuren en luister naar uw persoonlijke verhaal om het tot een prachtig persoonlijk kunstwerk te maken.

 

Stuur een mail naar info@cederart.com voor meer info. 

Music
Meets
Art

Origineel schilderij in opdracht.
Geïnspireerd door persoonlijk verhaal en muzieknummer;
'Candy' | Paolo Nutini | 2023
100x90 cm (verkocht)

Maatwerk schilderij waarbij het muzieknummer 'Candy' van bijzondere betekenis is. Een symbool voor liefde en daadkracht om voor elkaar te gaan als man en vrouw en als gezin. Dit nummer luisterden ze veel tijdens een intense periode. Nu dansen ze iedere dag op dit muzieknummer met hun dochtertje, zo mooi! De warmte, zachtheid, verbinding en beweging is als een abstracte, organische vorm ontstaan. Een zachte kracht. Bewegend door een abstract landschap die de echtheid laat zien; ruwheid en tederheid dat ook in het muzieknummer hoorbaar is.

"I was perched outside in the pouring rain
Trying to make myself a sail
Then I'll float to you, my darlin'
With the evening on my tail

Oh, and I'll be there waiting for you
Oh, I'll be there waiting for you"

 

Candy, Paolo Nutini

Ceder_Art_Candy3.jpg

Deze lieve woorden schreven ze over het proces:

"Vorig jaar kwam ik per toeval het account van CederArt tegen. Het concept om kunst en muziek aan elkaar te verbinden pakte mij en mijn man direct. Niet lang daarna, besloten mijn man en ik een schilderij te laten maken bij Ceder Art. Vanaf het allereerste contact voelde het goed. Tijdens het kennismakingsgesprek deelden we ons persoonlijke verhaal, onze wensen en kozen we zorgvuldig het juiste nummer. Hoewel ons verhaal nog steeds beladen is, omarmde Ceder Art het met zorg en begrip. Ze luisterde en stelde veel vragen, zodat ze haar creatieve kracht kon laten stromen en het schilderij tot leven kon brengen.

 

Elke dag koesteren we het schilderij. Ik zou het aan iedereen aanbevelen, want niet alleen is het resultaat verbluffend, maar Martine, de kunstenaar achter Ceder Art, is ook nog eens toegankelijk, creatief en een warm mens."

Origineel schilderij in opdracht.
Geïnspireerd door persoonlijk verhaal en muzieknummer;
'Gold Dust' | Jonathan Jeremiah | 2023
120x120 cm (verkocht)

Voor I&P is het nummer 'Gold Dust' van bijzondere betekenis. Wat een mooie opdracht om een groot schilderij bij dit muzieknummer te mogen maken waarin liefde en verdriet verweven zijn. Linksonder zie je de kenmerkende tonen van de muziek. De meerstemmigheid van het nummer, de lijnen waaruit het schilderij ontstaat. De wens van I&P was een warm schilderij en het doorbreken van de zon in warme, neutrale kleuren. 

 

"You are the gold dust
You are the you and us
You are the sunrise
The love of my life"

Gold Dust, Jonathan Jeremiah

Ceder_Art_GoldDust.jpg

Origineel schilderij in opdracht.
Geïnspireerd door muzieknummer

'Follow the Sun' | Xavier Rudd 2022 
80x120 cm (verkocht)

"So follow, follow the sun
The direction of the birds
The direction of love"

Marco & Manouk:

"Nadat we in 2018 in onze droomwoning zijn gaan wonen, bleven sommige muren nog lange tijd kaal. We vonden het lastig om te kiezen wat we bijvoorbeeld boven onze bank in de woonkamer wilden hangen. We wilden graag dat het iets persoonlijks was, iets wat je niet in iedere woonkamer ziet hangen en iets wat tijdloos is. In 2021 zijn we in onze tuin getrouwd en we vonden het een leuk idee om de gekregen enveloppen in te zetten voor een persoonlijk schilderij. Het nummer ‘Follow the sun’ speelde een belangrijke rol in onze eerste backpack-reis in Thailand. Een foto van het eiland waar we hebben gedoken in Thailand werd vervolgens de inspiratie voor het schilderij dat Martine voor ons maakte. ‘Follow the sun’ hebben we ook gebruikt tijdens onze bruiloftsceremonie. De kleine verwijzingen in het schilderij, zoals bijvoorbeeld het getal 24 op de boot, zijn de details die het voor ons afmaken."

Ceder_Art_Follow_The_Sun.jpg

Origineel schilderij.
Geïnspireerd door muzieknummer;
'The Power Of Love'
Alexia Chellun | 2023
120x80 cm (verkocht)

"The power of love is here now
The power of now is here now
The power of you and me is here
To create magic on earth"

Het bijzondere verhaal van B&L hoe ze hun huwelijkscadeau vonden: 

"Op 4 november zijn wij in het huwelijksbootje gestapt. Voor deze bijzonder dag hebben wij van onze familie het cadeau gekregen om een mooi schilderij uit te zoeken. Vlak erna gingen wij op huwelijksreis naar de Seychellen en toen zag één van ons de prachtige kunst van Ceder Art in Vtwonen magazine. We namen een kijkje op de website en ons oog viel direct op dit prachtige schilderij. We waren direct verkocht. Toen we zagen dat de titel van het schilderij 'The Power of Love' was, dachten we: dit had zo moeten zijn. Niet lang nadat we terug waren zijn we het schilderij gaan bekijken bij Martine thuis waar we ontzettend hartelijk werden ontvangen. In het echt was het schilderij nog indrukwekkender dan op de website. De klik tussen de kunstenares en ons was heel goed. Nu hangt het schilderij op een prominente plek in onze woonkamer en genieten we er elke dag van."  

Ceder_Art_Alexia_Chellun_The_Power_Is_Here_Now2.jpg

'Over the rainbow'
2021 

Ceder_Art_Interior_Fine_Art_Print_16_Over_the_rainbow.jpg
Ceder_Art_Interior_Fine_Art_Print_19_Over_the_rainbow.jpg
Ceder_Art_Interior_Fine_Art_Print_15_Over_the_rainbow.jpg

Saudade: “the love that remains”. Saudade is the recollection of feelings, experiences, places or events that once brought excitement, pleasure, well-being, which now triggers the senses and makes one live again.

bottom of page