top of page

Interview Vtwonen Magazine

Bijgewerkt op: 1 dec. 2022

In November editie van Vtwonen Magazine (nummer 11, 2022). Lees je het interview geschreven door Fee van 't Veen en Roos Stalpers voor de rubriek: 'Mooi werk van een kunstenaar'. Een kijkje in de route die ik aflegde naar het kunstenaarschap met bijbehorende onderzekerheden en twijfels. Groene oortjes & de Kracht van kunst.... Lees het complete artikel hieronder. Dankbaar voor deze mooie publicatie!


Publicatie in magazine Vtwonen. Een beeldcollage met werk van Ceder Art; Moderne interieurkunst, art prints op basis van handgeschilderde originelen schilderijen. Met interview met Ceder Art over de route naar het kunstenaarschap.
Publicatie in Vtwonen November 2022: Mooi werk van kunstenaar | Ceder Art

VT Selectie

Mooi werk van een kunstenaar | Ceder Art


“Kleine oneffenheden poets ik niet weg, ze brengen een schilderij juist tot leven”.

Dat Martine Klijn-Mathijsen (1986) haar baan als grafisch ontwerper zou opzeggen om te schilderen, had ze een paar jaar geleden niet kunnen bedenken. ‘Toen ik werd aangenomen bij ArtEZ, Academy of Art & Design, had ik één grote angst: schilderen. Ik was ervan overtuigd dat ik het niet kon. Daarom vloog ik – nog vóór de studie startte – naar Portugal om schilderlessen te volgen. Heel idyllisch, onder de palmbomen.’ Ondanks de opgedane ervaring, aangeleerde technieken en vele complimenten bleef Martine onzeker. Ze koos voor een baan als grafisch ontwerper. ‘Totdat ik de vele uren achter het beeldscherm, de gladgestreken beelden en het streven naar perfectie zat was. Ik wilde mijn hoofd uitschakelen en mijn handen aan het werk zetten.’


Groene oortjes

‘Als je met de computer creëert, bestaat er afstand tussen jou en je werk. Letterlijk, door het beeldscherm. Schilderen is intiemer, directer en laat ruimte voor spontaniteit. Daarnaast is het schilderproces niet volledig controleerbaar. Fijn vind ik dat. Kleine oneffenheden poets ik niet weg, ze brengen een schilderij juist tot leven.’ Om zo intuïtief mogelijk te kunnen schilderen, werkt Martine snel. ‘Zo voorkom ik dat ik ga naden- ken, want dan slaat de twijfel ongetwijfeld toe. Om mijn gedachten uit te schakelen, luister ik graag naar muziek. De Spotify playlist Music for Plants is momenteel favoriet.’


De kracht van kunst

In tegentelling tot haar gedachten, laat Martines innerlijke vormgever zich niet overstemmen. ‘Mijn gevoel voor kleur, compositie en verhoudingen is sterk ontwikkeld, net als mijn kennis en kunde op het gebied van digitalisatie, druktechnieken en materialen.’ Het draagt allemaal bij aan het eindresultaat. Voor wie wil zelfs tot ín huis, want steeds vaker geeft Martine interieuradvies met betrekking tot kunst. ‘Veel mensen zien kunst als een sluitpost. Zonde; het voegt zo veel toe. Kunst kan helpen bij het samenstellen van een kleurpalet, levendigheid in een rustige basis brengen of een focuspunt voor het oog creëren . Het juiste werk brengt een ruimte bij elkaar.’

CEDER ART

MAAKT Unieke schilderijen en hoogwaardige, digitale prints op verschillende formaten en materialen. ‘Mijn stijl is dromerig, zacht en speels.’ ONLINE @cederart. ‘Ik onderteken mijn werken met de naam van mijn favoriete boom’.

BIJZONDER Het werk van Ceder Art wordt op dezelfde wijze gedigitaliseerd als de meesterwerken van het Rijksmuseum. ‘Die kwaliteit zie je terug: penseelstreken, structuren en schaduwwerkingen blijven behouden. Hierdoor lijkt een printversie op het origineel.’ NIEUW ‘Voor een muziekfestival heb ik onlangs een serie werken gemaakt geïnspireerd op muziekstukken uit verschillende genres, van jazz tot modern. Hiermee blijf ik experimenteren.’


Shop de kunstwerken en prints van Martine op www.cederart.com of via www.werkaandemuur.nl


Fotocredits: Paul Jespers Fotografie, @huiswaarts (Rachelle Colman), @pastel.en.staal_ (Ayla Geest), @schiehuisje (Britt Reuter)


Vtwonen Magazine Wonder Fall, No 11 November 2022. Mooi werk van kunstenaar Ceder Art. Interieurkunst: unieke schilderijen en hoogwaardige prints.
Vtwonen Magazine Wonder Fall, No 11 November 2022

Interieur kunst van Ceder Art: unieke schilderijen, hoogwaardige prints. Artikel over kunst in huis, interieuradvies met betrekking tot kunst, kunst brengt een ruimte bij elkaar. Kunst te koop, ook via Werk aan de Muur.
Tekst: Fee van 't Veen en Roos Stalpers

Werk van kunstenaar Ceder Art in Vtwonen, interieur kunst dromerig, zacht en speels. Kunst en interieur, muurdecoratie, origineel modern schilderij te koop en hoogwaardige art prints. Ook te koop via Werk Aan De Muur
Beeldcollage werk Ceder Art

Mooi Werk in Vtwonen Magazine, Dromerige schilderijen van Ceder Art. Lees meer over kunst in huis, kunst aan de muur, kunst boven de bank
Inhoudsopgave Vtwonen Nov 2022

VT Selectie 'Mooi werk van een kunstenaar' Ceder Art, Vtwonen kunst, Vtwonen Werk aan de muur, Vtwonen schilderij
VT Selectie 'Mooi werk van een kunstenaar'

Comentarii


bottom of page