top of page

Publicatie Ariadne At Home Magazine

Publicatie in het mei-nummer van Ariadne At Home Magazine. Het thema van dit nummer is "Kleur boost". Lees hieronder het interview.


De profielfoto komt niet helemaal overeen met de werkelijkheid :) Per ongeluk is daar een uitsnede gemaakt van een sfeerfoto in het interieur van Rachelle Colman (Huiswaarts) .Happy News. Heerlijke hebbedingen en meer!


Onder de naam Ceder Art maakt Martine Klijn-Mathijsen interieurkunst.


“Ik maak unieke schilderijen en hoogwaardige art prints op verschillende materialen”.


Je was grafisch vormgever, maar koos voor schilderen? ‘Ja grafisch ontwerpen is vooral creëren met behulp van een computer en je hoofd. Schilderen is veel intuïtiever. Je mengt kleuren met de hand en er is ruimte voor verrassing. Het werk komt organischer tot stand en dat vind ik fijn’.


Hoe typeer je jouw stijl? ‘Dromerig, zacht en speels. Ik schilder graag landschappen, bloemen en modern abstract. Kleurcombinaties spelen een belangrijke rol in mijn werk. Vooral kleurencombinaties die in de natuur aanwezig zijn inspireren me. Het mooiste palet van bloemen en grassen zag ik in de tuin van Museum Voorlinden, een ontwerp van tuinarchitect Piet Oudolf. Maar ook in mijn eigen tuin valt genoeg te ontdekken. Zo kwamen mijn cosmea’s pas in november tot bloei - een cadeautje zo laat in het jaar. Ze vormden een prachtig contrast met het vergrijsde palet eromheen’.


Welke rol speelt kunst in een interieur? Ik hoor vaak dat een schilderij  als laatste wordt gekocht om een lege muur te vullen. Maar ik geloof dat het proces omdraaien juist behulpzaam kan zijn. Zo kocht ik een art print voor onze woonkeuken en had daardoor een fijn kleurpalet en referentiepunt. Steeds als ik een nieuwe keuze ging maken, keek ik even naar dat kunstwerkje - het gaf me houvast. Daardoor bleek bijvoorbeeld dat ik prima een donkergroene en lichtgroene kinderstoel kon combineren en het geheel toch rustig kon houden’. www.cederart.com


Comments


bottom of page